Van de ene naar de andere wolk

Ik gebruik sins een jaar of drie Owncloud op mijn server om documenten te delen tussen mijn desktop, laptops en telefoons. Inmiddels is er ook kalender ondersteuning in gekomen, en dat betekent dat ik ook mijn kalenders over de apparaten kan delen. Bij de atletiekvereniging wordt nu gebruik gebruik van een aantal dropbox-en om documenten te delen. Leek een goed idee om dat wat meer gecentraliseerd aan te pakken. Bij wat onderzoek bleek dat een aantal Owncloud ontwikkelaars inmiddels een nieuw bedrijfje hadden opgestart. Er waren problemen met strategie en ontwikkeltempo, en gaan nu als Nextcloud verder. Dat ziet er inderdaad beter uit, dus zelf eerst eens e.e.a. overgezet om te testen. Dat is inmiddels gelukt nu kijken of we een structuur op kunnen zetten waar een atletiekclub mee verder kan…

Posted in ICT-zaken